El període de votacions ha finalitzat.
A partir de les presentacions populars de candidatures, el jurat escollira el premi a una trajectoria el dia de la Gala del Ripollès Liders 2016
CIT Ripoll
El Centre d'InIciatives Turístiques de Ripoll es va fundar l'any 1966. L'any 2016 ha complert 50 anys de trajectòria durant la que ha consolidat la Festa Nacional de la Llana i el Casament a pagès, dos esdevenimnets catalogats com d'interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. A més, també organitza la festa del Pubillatge, entre d'altres projectes per projectar Ripoll i la comarca.

 
       
       
Ski Club Camprodon
L' Ski Club Camprodon, és el club que representa un poble dels Pirineus catalans en la disciplina de l'esquí, aquest poble és tal com indica el nom del club, Camprodon. El club va ser fundat l'any 1934 per Lluís Rigat, Miquel Costa, Marià Suriñach, Jaume Bertran i Martí Magret, gent unida per la passió de l'esquí.

El club no només compta amb la disciplina de l'esquí sinó que pretén instruir als joves i gent gran valors com el companyerisme a través del món de l'esport.
 
       
       
Rosa Marco Altimira
És una persona referent al Ripollès. Impulsora de l'oferta turística ripollesa amb la creació dels Campings els Roures a St, Pau de Segúries i el Camping Vall de Camprodon i l'Hotel Elelweis. Els projectes de la família Marco, liderats per la Rosa, són un referent pel gran nombre de places d'allotjaments que generen a la nostra comarca, així com també amb la seva implicació social a Creu Roja.
 
       
       
Manel Pujol i Bertran
Es proposa a títol pòstum el reconeixement a la trajectòria d'aquest ripollès que ens va deixar el mes d'octubre de l'any 2016, als 93 anys d'edat. Autor de diferents llibres d'història i divulgador dels valors de la Vall de Camprodon i de la comarca a on hi va dedicar una gran part de la seva vida. El seu treball deixa uns grans fonaments per conèixer la història de casa nostra.
 
       
       
Coral Flor de Maig de Ripoll
La Coral Flor de Maig ha celebrat ael 110è aniversari de vida a la sala Eudald Graells, de Ripoll, amb un concert per a tots els públics, recuperant també la cantada de Caramelles que durant molst anys ha estat el referent de la Diada de pasqua a Ripoll.
 
       
       
Santuari de la Vall de Núria
S'acompleix el centenari d l'inici de les estades a Núria .El 1916 el Santuari va obrir per primer cop durant l’hivern i es va començar a parlar de la necessitat d’un millor accés. Es va presentar l’avantprojecte que al llarg dels anys ha consolidat una gran oferta turísitica. impulsada per empresaris de la vall, ajuntament de Queralbs,l Bisbat de la Seu d'Urgell i actualment per FGC