Calendari

Fins al dia 8 de desembre es poden presentar les diferents candidatures a les diferents categories dels Premis Líders. El dia 20 de desembre de 2023 s’obrirà la votació popular. Aquest sistema de votació es tancarà el dia 16 de febrer de 2024 a les 12 de la nit. El resultat de la votació popular es transformarà repartint 100 punts en funció del percentatge de votació obtingut en la votació popular. El jurat atorgarà 100 punts més a través del sistema de 50 punts el 1r classificat, 30 punts, el segon classificat i 20 punts el tercer classificat. Perquè aquest segon vot no estigui influït per la votació popular, aquest es decidirà abans del 17 de desembre de 2023.

Els guanyadors no es donaran a conèixer fins al moment de l'entrega a l'acte de l’església de Sant Pere. A partir del dia 23 de febrer de 2024 es podran conèixer a través de la pàgina web.


Sistemes de votació

Via "on line" al portal www.ripollesliders.cat, cada usuari podrà votar un cop al dia cadascuna de les diferents candidatures. Cada vot valdrà 1 punt. La persona s’haurà de registrar prèviament per poder votar.


Acte d'entrega dels premis

L'acte d'entrega de premis es portarà a terme a l’església de Sant Pere el dia 23 de febrer de 2024.

Cada guardó serà lliurat per l'empresa o institució que patrocini el premi i per la persona que designi aquesta.

El premi és una obra de l'artista ripollès Domènec Batalla creada especialment amb motiu d'aquests guardons.


Dret admissió de candidatures

L'organització es reserva el dret d'admetre o rebutjar qualsevol candidatura que s'hagi presentat.

En cas de detectar-se anomalies en el sistema de votació, l'organització es reserva el dret de retirar aquells vots no correctes en les diferents categories


 

 

Categories

Hi ha 9 categories diferents, que a la vegada inclouen totes les facetes de la vida social del Ripollès. Les candidatures no han de ser necessàriament de persones o entitats del Ripollès o que hi tinguin relació.

Ripollès de l'any. És la categoria més important dels premis. Consisteix en el guardó a la persona física que hagi destacat pel seu treball en pro dels interessos de la comarca del Ripollès. Es tindrà present tant el treball en el darrer any, com també la seva trajectòria al llarg del temps.

Trajectoria Ripollès. Reconeix l’activitat econòmica, activitat social o món associatiu que, hagi destacat més durant la seva vida en la defensa de qualsevol aspecte relacionat amb el Ripollès. Aquest premi serà escollit pel Jurat a partir de les candidatures presentades.

Esports i Joventut. Persona, entitat o activitat econòmica o social que hagi destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el món del jovent del Ripollès o en els esports de la comarca. Edat mínima de participació 18 anys per les persones físiques.

Empreses i indústria. Activitat empresarial que hagi destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el món empresarial del Ripollès.

Comerç local. Activitat econòmica local que hagi destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el món del comerç i la petita empresa al Ripollès.

Projecció cultural i popular. Activitat cultural i social que hagi destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el món cultural, de l'ecologia o qualsevol altre aspecte relacionat amb el dia a dia del Ripollès.

Premi Josep Pujol Aulí. Activitat econòmica o social que hagi destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el món del turisme del Ripollès.

Arrelats. Activitat en el sector primari  que hagi destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el món agrari i ramader.

Premi Eduard Soler Persona o persones que durant aquest any hagin destacat per la seva iniciativa o empenta en el món empresarial del Ripollès.