El període de votacions ha finalitzat.
A partir de les presentacions populars de candidatures, el jurat escollira el premi a una trajectoria el dia de la Gala del Ripollès Liders 2023
Marià Morera Casas
Durant molts anys, en Marià ha estat el president del Club Excursionista de Ripoll i també ha exercit com a coordinador del Comitè Català de Senders. Persona implicada amb l’excursionisme i amb les entitats del ripollès, a més a més de ser ex membre de la junta directiva de la FEEC, la seva estima per la muntanya i el compromís del país la mostrava amb la feina voluntària que feia cada dia.
 
       
       
50 anys de l’INS Abat Oliba
El curs 2022-2023 ha estat molt especial per a l’Institut Abat Oliba de Ripoll: el centre educatiu del Ripollès ha celebrat cinc dècades de trajectòria amb diverses iniciatives com un llibre, una pàgina web amb fotografies dels cinquanta anys o diverses conferències.
 
       
       
Margarita Cabello
Professora jubilada, molt coneguda com activista social en diverses iniciatives solidàries en el camp animalista, de la integració social i de la cooperació, a la comarca del Ripollès.
 
       
       
Francesc Espigolé
Coherència i autarquia. Francesc Espigolé bascula amb naturalitat entre aquests dos principis que no deixen de ser consubstancials o molt propers a la definició de l’art mateix. Una coherència, en la mesura que es manté fidel a un tipus de pintura que s’hibrida amb l’escultura i que s’organitza mitjançant una concepció netament organicista de la plàstica. L'artista ripollès més reconegut.